marți, 18 iunie 2013

20 de chei pentru Crearea Realitatii – Gregg Braden


Gregg Braden: 20 de chei pentru crearea realitatii…
1. Matricea divina este recipientul care contine universul, puntea dintre toate lucrurile si oglinda care ne arata ce am creat.
2. Orice lucru din lumea nostra este conectat cu orice alt lucru.
3. Pentru a avea acces la forta universului insusi, trebuie sa ne vedem pe noi insine ca fiind o parte a lumii, mai degraba decat ca fiind separati de aceasta.
4. Cand ceva a fost unit, el este conectat intodeauna, indiferent daca ramane sau nu legat la nivel fizic.
5. Actul de a ne concentra constiinta este un act de creatie. Constiinta creeaza!
6. Cu totii avem toata puterea de care avem nevoie, ca sa cream toate schimbarile pe care alegem sa le cream! Detinem toata puterea de care avem nevoie, ca sa cream toate schimbarile pe care alegen sa le cream!
7. Obiectul pe care ne concentram atentia constienta devine realitatea lumii noastre.
8. Nu este suficient doar sa spunem ca alegem o noua realitate!
9. Sentimentul este un limbaj pe care il intelege Matricea Divina. Simtiti-va ca si cum obiectivul vostru ar fi deja atins si rugaciunea voastra si-ar fi aflat deja raspuns.
10. Nu orice sentiment este potrivit. Sentimentele care creaza trebuie sa fie in afra ego-ului si sa nu emita judecati.
11. In viata noastra trebuie sa devenim exact lucrurile pe care alegem sa le experimentam ca fiind lumea noastra.
12. Nu suntem limitati de legile fizicii, asa cum le cunoastem astazi.
13. Intr-un “ceva” holografic, fiecare bucatica din acel ceva oglindeste intregul care inseamna acel ceva.
14. Holograma cu conexiuni universale a constiintei ne asigura ca exact in momentul in care ne cream dorintele si rugaciunile, acestea sunt deja primite la destinatie.
15. Prin holograma constiintei, cea mai mica schimbare in viata noastra este reflectata peste tot in lumea noastra.
16. Numarul minim de oameni necesar pentru a “da startul” unei schimbari in constiinta este – radical din 1% – dintr-o populatie.
17. Matricea Divina oglindeste in lumea noastra relatiile pe care le cream in contextul credintelor noaste.
18. Radacina experientelor noastre “negative” poate fi redusa la una dintre cele trei frici universale (sau o combinatie a lor)
a. frica de abandon
b. sentimentul de nevrednicie
c. lipsa de incredere
19. Adevaratele noastre credinte sunt reflectate in cele mai intime relatii pe care le avem.
20. Trebuie sa devenim in viata nostra, exact lucrurile pe care alegem sa le experimentam in lumea noastra.
Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau
http://radiovoceasufletului.ro

marți, 11 iunie 2013

Oamenii au în ei puterea de a transforma lumea

“Nu te întreba ce îi trebuie lumii – întreabă-te ce te face să prinzi viaţă şi pune-te pe treabă. Deoarece lumii îi trebuie oameni care au prins viaţă.” – Howard Thurman

Întreaga comunitate mondială a încercat de foarte mult timp “să facă ceva” în legătură cu problemele sale. Nimic nu a adus consecinţe pe termen lung. Rasa umană se comportă în continuare aşa cum s-a comportat de secole. A FI ceva este soluţia. Aceasta este ceea ce produce o transformare de durată. Când ceea ce faceţi reflectă ceea ce sunteţi – şi nu e doar o încercare  de a crea ceea ce v-aţi dori  să fiţi – veţi şti că aţi produs o transformare de durată în voi înşivă.  Aşa ceva produce o transformare de durată în lume.

Nu puteţi “face” paşnici, puteţi doar “fi” paşnici. Nu puteţi “face” iubitori, puteţi doar “fi” iubitori. Nu puteţi “face” uniţi, puteţi doar “fi” uniţi. Căutaţi apoi să vă transformați starea de A Fi. Nu căutaţi să transformați mai întâi lumea, căutaţi să transformați mai întâi natura voastră interioară. Când veţi realiza acest lucru, acţiunile voastre se vor transforma în mod automat.

Nu veţi transforma lumea încercând să transformați în primul rând lumea. Lumea se va transforma transformându-vă întâi pe voi înşivă. Trebuie să hotărâţi mai întâi anumite lucruri importante referitoare la voi, să ajungeţi la noi concluzii în interiorul vostru, legate de cine sunteţi, de Dumnezeu şi Viaţa – şi apoi să începeţi să trăiţi acele decizii.

Acest proces interior poate să producă, de fapt, transformări în lumea din jurul vostru, deoarece lumea pe care o atingeţi este afectată de felul în care o atingeţi. Cine Sunteţi şi Cum Sunteţi afectează lumea într-un grad mult mai mare decât vă puteţi imagina.

Împlinirea de Sine – este motivul corect din care v-aţi angajat în ceea ce sunteţi şi faceţi. Să duceţi Sinele la următorul nivel cel mai înalt. Să ştiţi cine sunteţi cu adevărat şi să trăiţi această experienţă. Aceasta se numeşte evoluţie. Aceasta e lucrarea întregii omeniri. Şi asta e bucuria ei. Bucuria voastră constă în a deveni mai măreţi decât sunteţi şi de a şti că sunteţi astfel.

Nu vă schimbaţi credinţele doar pentru că vreţi ca alţi oameni să şi le schimbe pe ale lor. Schimbaţi-vă credinţele deoarece noile credinţe anunţa mai exact cine sunteţi voi. Schimbarea din voi va acţiona ca un catalizator şi va produce schimbare în ceilalţi. Şi asta nu pentru că aţi căutat să produceţi schimbarea în ceilalţi, ci, mai probabil, pentru că nu aţi căutat-o.

Oamenii nu se transformă pentru că li se spune să se transforme. Oamenii îşi pot schimba temporar comportamentul, deoarece li s-a spus asta… dar atunci nu e o transformare reală. E doar o schimbare de suprafaţă a conduitei exterioare deoarece adevărul interior nu s-a schimbat. Imediat ce puterea asupra lor nu mai e exercitată, comportamentul oamenilor revine la ceea ce spune adevărul lor interior.

317359_238299769564724_100001541090783_674636_1232849232_nTransformarea e un act de libertate, nu un act de supunere. Supunerea nu înseamnă creaţie – şi creaţia este singurul act de evoluţie. Nu căutaţi, deci, să transformați lumea. Căutaţi  “să fiţi transformarea pe care doriţi să o vedeţi în lume!” Decizia de a veni din pace şi iubire, în loc de a încerca să ajungi la ele, răstoarnă totul. Schimbă complet axa experienţei voastre. Plasează sursă a ceea ce vă doriţi în interiorul vostru şi nu în afară voastră. Aceasta o face accesibilă pentru voi în orice moment şi în orice loc. Aceasta e puterea autentică. Genul de putere care transformă vieţile şi schimbă lumea. Acest nivel de pace interioară completă şi iubire totală pentru întreaga omenire poate fi atins într-o clipă – sau poate să vă ia o viaţă întreagă. Totul depinde de voi. Totul depinde de cât de profund îl doriţi.

Puteţi accesa orice stare interioară de A Fi pe care o doriţi, pur şi simplu alegând-o şi chemând-o. În prezent, majoritatea stărilor voastre de a fi sunt “reacţii”.  Ele nu trebuie să fie astfel.  Le puteţi face să fie creaţii.

Chiar acum, când intri în orice moment, rareori intri cu o stare de a fi hotărâtă dinainte. Aştepţi până când vezi ce conţine şi ce aduce momentul şi apoi reacţionezi prin a fi ceva. Poate vei ajunge să fii trist. Poate vei ajunge să fii dezamăgit sau încântat.
Dar acum să presupunem că ai hotărât dinainte cum o să fii când intri în acel moment. Să presupunem că ai hotărât să fii liniştit, indiferent cum va arăta acel moment. Crezi că ar fi o diferenţă în modul cum vei trăi acel moment? Sigur că DA.

Atunci când tu hotărăşti cum te vei prezenta, înainte ca momentul să apară, ai început să te îndrepţi spre putere. Ai învăţat să stăpâneşti momentul şi acesta este începutul procesului de a deveni Stăpân pe viaţa ta. Atunci când hotărăşti dinainte că starea ta interioară de a fi este liniştită şi iubitoare, înţelegătoare şi plină de compasiune, iertătoare şi plină de generozitate, indiferent de ce aduce momentul exterior, atunci lumea exterioară îşi pierde puterea asupra ta. Poţi fi plin de pace, indiferent ce face lumea exterioară – şi urmarea minunată a acestui lucru este că ceea ce face lumea exterioară va fi foarte des afectată de ceea ce eşti tu. Insistând Să Fii cine eşti, indiferent de ceea ce e restul lumii, încet lumea pe care o atingi se va transforma.


Neale Donald Walsch – O conversaţie cu Dumnezeu – Noile revelaţii

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau
http://radiovoceasufletului.ro

duminică, 9 iunie 2013

Calea de a iesi din starea de judecare este sa intri in starea de RECUNOSTINTA

Recunostinta este leacul miraculos pentru orice moment dificil. Este cea mai rapida cale de a dizolva nelinistea, de a vindeca dezamagirea, de a inlocui negativitatea cu pozitivitatea. Este drumul cel mai scurt de la un drum infundat, la Cale. Este energia care te conecteaza  cu Dumnezeu. Secretul este sa incetezi sa mai judeci, sa “nu judeci dupa aparente”. Cand incetezi sa mai judeci, pui capat unui intreg mod de viata. Acesta nu este un lucru minor. Este o modificare ce iti schimba viata, in atitudine si comportament. Este un miracol.
Dar cum poate cineva sa realizeze acest miracol? Aceasta este intrebarea la care toata lumea asteapta raspuns. Calea de a iesi din starea de judecare este sa intri in starea de recunostinta. Asta inseamna sa ramai recunoscator, oricare ar fi rezultatul. Orice rezultat. Asta inseamna sa spui: “Iti multumesc, Doamne”, chiar si pentru acele lucruri pe care stii sigur ca nu le-ai ales in mod constient si pe care este clar ca nu le vrei. Acesta este un corolar atat de important, incat ar trebui scris si lipit prin intreaga casa si peste tot in lumea ta: ”Calea de a iesi din starea de judecare este sa intri in starea de recunostinta.”
Cineva a spus odata : “Fericirea nu inseamna sa obtii ceea ce vrei, ci sa vrei ceea ce obtii”. Data viitoare, cand te confrunti cu un rezultat sau experienta nedorita, doar opreste-te pentru o fractiune de secunda,  inchide ochii si spune in gand: “Iti multumesc, Doamne! Iti multumesc pentru acest Dar si pentru comoara pe care mi-o aduce.” Asigura-te ca el contine cu adevarat o comoara ce-ti este destinata, chiar daca nu o poti vedea chiar atunci. Viata iti va dovedi acest lucru, daca-I vei da o sansa.
Atunci cand recunostinta inlocuieste judecarea, linistea iti cuprinde tot corpul, blandetea iti inconjoara sufletul, intelepciunea iti umple mintea.Lasa recunostinta sa inlocuiasca judecata si intreaga experienta a vietii tale se va imbunatati, in cinci secunde. Si asta pentru ca atitudinea este totul. Atitudinea restabileste traiectoria corecta.
O atitudine negativa te va trimite pe drumul nefericirii. Si acest lucru nu poate fi evitat. Asa se va intampla cu certitudine – indiferent care este problema.  O atitudine pozitiva te va readuce catre pacea interioara si fericire. Si, repet, acest lucru nu poate fi evitat. Asa se va intampla cu siguranta, indiferent care e problema.
Totusi, cum poate trece cineva la starea de recunostinta, cand imprejurarile sau conditiile sunt ele insele extrem de cumplite, triste – sau chiar iti ameninta viata? Prin faptul ca stii ca fiecare moment din viata reprezinta o oportunitate extraordinara pentru tine ca sa declari, sa exprimi si sa traiesti experienta interioara a Divinitatii care se afla in tine.
Nu te blama pentru orice experienta negativa cu care te poti confrunta acum (chiar daca tu crezi ca meriti acest lucru sau ca ti-ai atras singur experienta respectiva – de fapt, mai ales daca simti ca asa este); dar trebuie sa ai compasiune fata de tine si sa stii ca Dumnezeu te-a inzestrat cu puterea interioara de a te schimba, de a-ti schimba motivele, comportamentele, conditiile exterioare si insasi viata ta, in clipa urmatoare. Intotdeauna aminteste-ti ca tu nu esti trecutul tau, nu esti cine ai fost ieri – si nici macar cu o clipa in urma.
Lasa ca fiecare noua zi, fiecare noua ora, fiecare noua clipa sa marcheze un nou inceput. Chiar daca acesta este cel din urma moment al vietii tale, nu e prea tarziu pentru a-ti exprima si revendica noua si splendida ta identitate. Ce vreau sa spun aici este faptul ca acea transformare e instantanee, ne este accesibila si disponibila in fiecare si in orice secunda. Viata incepe din nou, atunci cand afirmi acest lucru.
De aceea, fii bland cu tine in ceea ce te priveste. Sterge lacrimile greselilor, ale slabiciunilor si insucceselor tale (imaginate) si aminteste-ti mereu ca: daca te-ai vedea pe tine insuti, asa cum te vede Dumnezeu, ai zambi intr-una!
Mai fericit decat Dumnezeu – Neale Donald Walsch


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau
http://radiovoceasufletului.ro

vineri, 7 iunie 2013

Atinge si lasă-te atins!


Pentru a-şi menţine corpul sănătos, mulţi oameni ţin drastice regimuri alimentare, renunţă la fumat sau la alcool, fac exerciţii fizice, dar uită un lucru esenţial: să îşi atingă în mod conştient şi să îşi iubească propriul trup.
Mângâierea este unul dintre cele mai importante daruri atât pentru propria persoană, cât şi pentru cele dragi. Ea este binefăcătoare pentru corp, pentru minte, dar şi pentru suflet. După o zi de lucru obositoare, îmbrăţişarea tandră a fiinţei iubite îndepărtează stresul adunat de-a lungul zilei şi linişteşte. Strângerea de mână a unui prieten poate să ne dea mai multă energie decât câteva ore de somn! Mângâierea unui copil, ridicarea lui în braţe îl face să se simtă iubit şi protejat. O îmbrăţişare plină de tandreţe poate readuce la viaţă o iubire trecută…

Importanţa atingerii


În fiecare zi, avem nevoie să întindem mâna şi să atingem pe cineva drag. Cu toţii, indiferent că suntem tineri sau bătrâni, singuri sau într-un cuplu, avem nevoie de atingere, căci în multe cazuri, gesturile, prin încărcătura lor, transmit mult mai mult decât cuvintele. Atingerile fizice plăcute sunt absolut necesare atât pentru propria noastră stare de sănătate, cât şi pentru îmbogăţirea relaţiilor cu persoanele care ne înconjoară, căci ele îndepărtează stresul şi ne fac mai sănătoşi şi mai fericiţi. Un copil mic trăieşte iubirea mamei sale sub forma îmbrăţişărilor pline de dragoste. Fără acest contact corporal care exprimă afecţiune, copilul se simte frustrat şi poate manifesta simptome nevrotice. Animalele aflate în libertate petrec mult timp în contact fizic cu alte animale, spălându-se, ghemuindu-se unele lângă altele, jucându-se împreună. Acesta este un proces de "unire", care pe lângă faptul că le apropie, le ajută să se recunoască şi armonizează grupul.

Dar în viaţa noastră agitată, deseori uităm importanţa faptului de a dărui şi a primi afecţiune cu ajutorul mângâierii, ignorând astfel una dintre cerinţele de bază ale organismului nostru. Unele persoane, mai ales bărbaţii, neagă faptul că ar avea nevoie de apropiere fizică, de tandreţe, considerând că în afara unei relaţii de iubire, manifestarea fizică a afecţiunii este un semn de slăbiciune. Este important să se recunoască faptul că avem nevoie de mângâiere, de îmbrăţişări pentru a ne arăta iubirea faţă de prieteni şi familie. Acordând atingerii şi mângâierilor importanţa cuvenită, ne deschidem sufletul către cei care ne înconjoară şi aprofundăm relaţiile de iubire cu cei dragi.

Îmbrăţişarea are numeroase semnificaţii, pornind de la cea prietenească până la înlănţuirea intens pasională a corpurilor. Orice contact care se produce între trupurile îndrăgostiţilor este considerat a fi o formă de îmbrăţişare. Ea constă nu numai în simplul contact fizic al corpurilor, ci şi în intenţiile şi emoţiile profunde ale celor doi. Când iubiţii se ţin doar de mână, cu degetele împletite, se poate spune că mâinile lor se îmbrăţişează. În Orient, se spune că şi spălarea capului fiinţei dragi de către cel care o iubeşte este o formă de îmbrăţişare.

Chiar şi o persoană care nu se află într-o relaţie de cuplu îşi poate manifesta zilnic afecţiunea, bunătatea, compasiunea faţă de cineva drag prin atingere: îi poate îmbrăţişa pe ceilalţi membri ai familiei, se poate juca împreună cu copilul prietenei sau cu propriul nepoţel (copiilor le place să fie ridicaţi în braţe şi să fie îmbrăţişaţi). Asemenea atingeri pot face adevărate minuni! Un masaj, o şedinţă de cosmetică, pot aduce mângâierea de care are nevoie pielea noastră. Chiar şi un animal de companie (o pisică, un câine) ne pot aduce în viaţă plăcerea atingerii.

Mângâi, deci iubesc!

Mângâierea este o parte importantă din arta iubirii, care cere cunoaştere şi, mai presus de toate, practică.

- Dimineaţa, când plecaţi la serviciu, nu uitaţi să o îmbrăţişaţi sau să o sărutaţi pe fiinţa dragă; ţineţi-vă de mână când sunteţi la cinematograf sau când vă plimbaţi; îndrăzniţi să vă îmbrăţişaţi sau să vă sărutaţi chiar dacă sunteţi pe stradă. Arătaţi-vă iubirea şi grija pentru celălalt prin atingeri pline de blândeţe şi de afecţiune.

- Folosiţi masajul pentru conştientizarea şi regenerarea cât mai bună a corpului fizic. Conştientizaţi schimbările de temperatură ale pielii pe diferitele suprafeţe ale corpului şi observaţi cum aceste temperaturi diferite se află într-o strânsă corelaţie cu dezechilibrul şi tensiunile din zonele respective. Învăţaţi să recunoaşteţi şi să le folosiţi ca pe nişte semnale importante în descoperirea corpului fiinţei iubite.

- Exersaţi atingerea! O anumită perioadă de timp, urmăriţi să vă manifestaţi iubirea, atenţia sau compasiunea faţă de o altă persoană prin atingere. Fie că este o strângere de mână, o bătaie prietenească pe umăr, o îmbrăţişare sau un sărut, urmăriţi să conştientizaţi stările şi sentimentele pe care le trezeşte în propria fiinţă, dar şi în cea pe care o atingeţi, gestul dumneavoastră.

- Folosiţi cât mai des îmbrăţişarea pentru a vă apropia fizic, mental şi sufleteşte de fiinţa iubită şi fiţi conştienţi că ea vă pregăteşte totodată pentru fuziunea amoroasă. Contopiţi-vă cât mai profund corpurile şi inimile într-o îmbrăţişare fierbinte. Dizolvaţi în bucurie toate problemele lumeşti printr-o contopire tandră sau pasionată a trupului, a sufletului şi a minţii.


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau
http://radiovoceasufletului.ro