joi, 24 ianuarie 2013

Raw veganismul, secretul tinereții fără bătrânețe și vieții fără de boală

Doina Oprea”Eu sunt de părere că nu este mai scump față de o alimentație obișnuită. Este mult de spus aici. În primul rând necesarul este mult mai mic, având în vedere că tot ce mănânci este plin de nutrienți și te saturi mult mai repede. După ce înveți să îți prepari mâncarea în stilul raw vegan, știi cum să pregătești ingredientele. De exemplu, din semințe de floarea soarelui sau migdale poți să faci lapte și din ”pulpa” rămasă pregătești pâine raw sau mai multe feluri de mâncare, inclusiv desertul. Este mult și chestie de organizare și înveți foarte rapid lucrurile astea. Cred că trebuie luat în considerare și faptul că foarte multă lume este bolnavă și o mulțime de bani se duc pe medicamente. Mâncând așa renunți treptat la medicamente și îți recapeți sănătate. Apoi ești mult mai eficient, mai energic. Poți să realizezi mult mai multe lucruri decât înainte. Cred că merită luat și asta în calcul” – Doina Oprea

O clujeancă susține că a descoperit ”secretul tinereții fără bătrânețe și vieții fără de boală”, datorită hranei vii, nepreparată termic. În ultimii ani, curentul raw vegan a prins tot mai mulți adepți, interesați de un stil de viață sănătos, fără toxine. Doina Oprea este unul dintre oamenii care te inspiră să parcurgi acest drum și, pentru a-ți fi mai ușor, și-a creat și un site care te învață cum să gătești bucate raw vegane. Unt raw, hrișcă cu ardei și mirodenii, pizza raw, sunt doar câteva din felurile pe care clujeanca te învață să le prepari în propria-ți bucătărie. Într-un interviu acordat TesMedia.ro, ea vorbește despre avantajele și minunile vieții raw.

Reporter: Cum a început drumul tău către alimentația raw vegan? De ce?
Doina Oprea: Preocuparea mea către o alimentație sănătoasă a debutat acum aproximativ 23 de ani. Atunci am devenit vegetariană. Primul motiv a fost etic. Iubesc animalele și am devenit conștientă de ceea ce se întâmplă cu ele. Al doilea motiv a fost spiritual, tocmai aflasem că evoluția spirituală este în strânsă legătură cu tot ceea ce faci, alimentația fiind un factor important. Iar îmbunătățirea ei te poate ajuta să accelerezi acest proces. Și, în al treilea rând, deși eram încă foarte tânără, sănătatea mea nu era deloc înfloritoare și am înțeles că multe dintre bolile civilizației sunt boli de nutriție.