miercuri, 15 august 2012

Genele nu reprezinta destinul nostru

Dean Ornish este profesor in cadrul UCSF (University of Carolina, San Francisco) si fondator al Institutului de Cercetare in Medicina Preventiva. Este un sustinator in favoarea combaterii bolilor – in special bolilor de inima – prin schimbari ale stilului de viata si implicit ale alimentatiei.
Dean Ornish impartaseste noi cercetari care arata ca adoptarea unui stil de viata mai sanatos, poate afecta o persoana chiar la nivel genetic. De exemplu, atunci cand traiesti mai sanatos, mananci mai bine, faci sport si iubesti mai mult, celulele creierului tau cresc in numar.



Transcript:
Un mod de a ne schimba genele, este de a crea altele noi, asa cum Craig Venter ne-a aratat atat de elegant. Un alt mod este de a ne schimba stilul de viata. Si astfel aflam cat de dinamice si puternice pot fi aceste schimbari, incat nu trebuie sa asteptam prea mult pentru a vedea beneficiile. Cand mananci mai sanatos, reduci stresul, faci sport si iubesti mai mult, creierul tau primeste un flux mai mare de sange si mai mult oxigen.

duminică, 5 august 2012

Schimbarea la Fata a Domnului


 Schimbarea la fata a Domnului este praznuita pe 6 august. Aceasta sarbatoare aminteste de minunea petrecuta pe muntele Tabor, unde Hristos isi descopera dumnezeirea Sa prin natura umana pe care a asumat-o. Evanghelistul Matei spune "Si a stralucit fata Lui ca soarele, iar vesmintele Lui s-au facut albe ca lumina" (Matei 17, 2), in vreme ce evanghelistul Marcu spune ca vesmintele Lui s-au facut albe ca zapada (Marcu 9,3).

La şase zile după ce a spus ucenicilor Săi: "Sunt unii din cei ce stau aici care nu vor gusta moartea până ce nu vor vedea Împărăţia lui Dumnezeu venind întru putere" (Matei 16, 28; Marcu 9, 1), Iisus îi luă pe Apostolii Săi preferaţi: Petru, Iacov şi Ioan; ducându-i deoparte, urcă pe un munte înalt - muntele Taborului în Galileea - ca să se roage. Se cuvenea într-adevăr ca cei care aveau să asiste la suferinţa Sa la Ghetsimani şi care aveau să fie martorii cei mai importanţi ai Patimilor Sale, să fie pregătiţi pentru această încercare prin priveliştea slăvirii Sale.
El îi urcă pe munte, ca simbol al înălţării spirituale care, din virtute în virtute, duce la dragoste, virtute supremă care deschide calea contemplării dumnezeieşti. Această înălţare era de fapt esenţa întregii vieţi a Domnului care, fiind îveşmântat cu slăbiciunea noastră, ne-a deschis drumul către Tatăl, învăţându-ne că isihia (liniştirea) este mama rugăciunii, iar rugăciunea este cea care arată către noi slava lui Dumnezeu.
"Şi pe când se ruga, deodată, faţa Sa deveni o alta, Se schimbă şi sclipi ca soarele, în timp ce hainele sale deveniră strălucitoare, de un alb scânteietor, cum nu poate înălbi pe pământ înălbitorul" (Marcu 9, 3). Cuvântul lui Dumnezeu întrupat îşi arăta astfel strălucirea naturală a slavei dumnezeieşti, pe care o avea în El însuşi şi pe care o păstrase după Întruparea Sa, dar care rămânea ascunsă sub acoperământul trupului. Încă de la zămislirea Sa în pântecele Fecioarei, într-adevăr, dumnezeirea S-a unit cu natura trupească iar slava divină a devenit, în mod ipostatic, slava trupului asumat. Ceea ce Hristos le arăta Apostolilor Săi în vârful muntelui nu era deci o privelişte nouă, ci manifestarea strălucită în El a îndumnezeirii naturii omeneşti - inclusiv trupul - şi a unirii Sale cu splendoarea dumnezeiască.
Spre deosebire de faţa lui Moise care strălucise de o slavă venită din afara după revelaţia din Muntele Sinai (cf. Exod 34, 29), faţa lui Hristos apăru pe muntele Taborului ca un izvor de lumină, izvor al vieţii dumnezeieşti făcută accesibilă omului şi care se răspândea şi pe "veşmintele" Sale, adică asupra lumii din afară dar şi pe lucrurile făcute de activitatea şi civilizaţia omenească. 

vineri, 3 august 2012

Sri Vasudeva 2012

sri_vasudeva_blues.jpg Sri Vasudeva - interviu cu Alina Badic, 23.06.2012

Alina Badic: Bine ati venit in tara noastra, maestre.
Sri Vasudeva: Va multumesc foarte mult pentru primirea calduroasa.
A. B.: Maestre, sunteti un lider vizionar, un orator international. Combinati intelepciunea straveche cu gandirea moderna si sunteti  fondatorul si directorul organizatiei Blue Star, care este dedicata dezvoltarii holistice a omului. Maestre, ce va atrage in Romania in fiecare an?
S.V. : In primul rand, vreau sa spun ca vin in Romania din 2002.
A. B. : Asadar, de zece ani.
S.V. : Da, de zece ani. In 2002, am vizitat Aradul, iar reactia la vizita mea a fost coplesitoare. Romanii au o inima foarte mare, ceea ce m-a adus aici iar si iar. Cu exceptia unui singur an, de un deceniu vin aici anual. Simt mereu o atractie cand e vorba sa vin in Romania. Cred ca aici exista un mare interes in ce priveste constiinta spirituala. Ma refer la deschiderea constiintei spre respectarea vietii, la dorinta de a sti mai multe despre propriul „eu”, la transformarea comunitatii si mediului inconjutaror. Ma refer la spiritualitate in cel mai larg inteles al ei.

miercuri, 1 august 2012

Oprahs Soul Series - Byron Katie

Un interviu interesant. Cat de important este sa ne pozitionam corect in legatura cu gandurile si mintea noastra, astfel din starea de stress, tristete, depresie sa iesim la lumina, la pace, la fericire raspunzandu-ne la 4 intrebari:
1) Is it true?
2) Can you absolutely know that it's true? 
3) How do you react when you believe that thought?
4) Who would you be without the thought?
The follow-up step to these four questions is called "turnarounds" in which various opposites of the original thought is investigated for underlying truths.





Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau
http://radiovoceasufletului.ro