duminică, 24 iunie 2012

A vindeca sau a ajuta pe altii

Acest subiect mi-a fost adus adus in atentie de doua cazuri pe care le urmaresc cu interes de ceva vreme. Unul are de-a face cu o persoana cunoscuta mie, care sufera de o boala  ce s-a gravat in mintea colectiva ca avand "scadenta garantata", si pe care 'un vindecator' s-a oferit s-o faca bine contra unei sume, nu chiar mica, ca pretext de 'plata karmica'. Al doilea caz are legatura cu ce inseamna sa fii maestru si sa-i ajuti pe altii pe calea spirituala...
 
Nu intru in detalii despre cele doua situatii, deoarece nu sunt importante. Importanta e concluzia... pe care eu am si simtit-o, la nivel de traire, in momentele mele de iluminare, si anume: nu poti vindeca pe nimeni si nu poti ilumina pe nimeni, in afara ta! 
 

vineri, 15 iunie 2012

Steven Hairfield: Cele 12 principii sacre ale Karmei





 1. Marele principiu - Primesti ceea ce daruiesti!


… culegi ceea ce semeni … ceilalti sunt ceea ce esti cu ei … ceea ce ti se intampla este o consecinta a ceea ce ai facut la un moment dat. Marea lege mai poarta si numele de Legea Cauzei si a Efectului si este o lege care nu ne este deloc straina.

Vrei Iubire in viata ta? Poate Liniste? Iti doresti Fericire? Vrei sa ai prieteni adevarati in jurul tau? Fii iubire. Liniste. Fericire. Fii un prieten adevarat.


 

2. Principiul Creatiei

Creatia este lucrul cel mai minunat din lume. Viata in sine este o minune. O minune a creatiei. A universului. Este imposibil ca ea sa ne ceara sa stam deoparte. Universul suntem noi. Suntem o parte mica si infima din el, suntem una si aceeasi. Viata ne-a fost data pentru A PARTICIPA si a NE IMPLICA in ea.
Ceea ce se afla in jurul si exteriorul nostru este o manifestare a ceea ce se intampla in interiorul nostru. In momentul in care suntem noi si atat, in interior, in exterior ne inconjuram de acele lucruri care ne trebuie.
Asigura-te ca in jurul sau se afla cu adevarat ceea ce iti doresti sa fie prezent. Inconjoara-te de ceea ce iti doresti sa fie in viata ta.
Suntem parte a creatiei si cream la randul nostru.

sâmbătă, 9 iunie 2012

Alternative creative la a spune “nu” copiilor

Copiii au tendinta de a se intepeni in calcaie la auzul cuvantului “nu” tot timpul si ma refer aici in mod particular la prescolari astfel incat vei dori sa gasesti modalitati creative de a evita folosirea negatiei in mod constant. Iata cateva trucuri folosite de parinti pentru a inlocui in educatie cuvantul “nu”.

• In loc sa ii spuneti copilului ce sa nu faca ii spuneti ce sa faca , de exemplu la “ nu sari in pat “ spuneti “sari pe podea “.Nu numai ca aceasta metoda va face sa evitati cuvantul “nu” dar are si mai mult impact al mesajului transmis dandu-i copilului o actiune specifica de urmat

• In loc sa spuneti un “nu” banal cand doriti sa opriti o actiune primejdioasa folositi un cuvant de impact gen “STOP”. Acest cuvant va avea un impact psihologic mai mare deoarece ii transmite copilului exact ce doriti sa faca : sa se opreasca.

• In loc sa ii spuneti copilului ca nu poate sa faca ceva ii puteti spune cand poate face acel lucru ( poti sa mergi la joaca cu rolele dupa ce ti-ai terminat de facut curat in camera)



Sursa: traducere din The Mother of All Parenting Books de Ann Douglas

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau
http://radiovoceasufletului.ro