luni, 30 ianuarie 2012

Bunker Roy - Colegiul Barefoot (Desculţ)

"Fericirea e atunci cand ceea ce crezi, ceea ce spui si ceea ce faci sunt in armonie" Mahatma GANDHI 


În Rajasthan, India, o şcoală extraordinară învaţă femeile şi bărbaţii din mediul rural (mulţi dintre ei analfabeţi) să devenină ingineri specialişti în exploatarea energiei solare, artizani, stomatologi şi medici în propriile lor sate. Se numeşte Colegiul Barefoot (Desculţ), şi fondatorul ei, Bunker Roy explică modul în care funcţionează.

Va invit sa vizionati expunerea lui Bunker Roy, o lectie de viata plina de intelesuri, sens si solutii:


Translated into Romanian by Claudia Popescu
Reviewed by Maria Tancu


 Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau
http://radiovoceasufletului.ro

duminică, 29 ianuarie 2012

Despre iubire


"Iubirea provenita din inima este intotdeauna dincolo de dualitate. Fiecare cauta acea iubire care depaseste dragostea si ura; din nefericire, cautarea are loc prin intermediul mintii, si acest fapt genereaza nefericire. Toti indragostitii simt esecul, deceptia, tradarea, insa nici unul nu considera ca este vina lui.

In realitate, instrumentul pe care il folositi nu este potrivit. Este ca si cum cineva si-ar folosi ochii pentru a asculta muzica, realizind faptul ca astfel nu poate percepe nici un sunet. Insa ochii nu sunt facuti pentru a asculta, dupa cum urechile nu sunt facute pentru a vedea.
Mintea este foarte practica, ea este un mecanism care calculeaza; mintea nu are nimic in comun cu iubirea. Iubirea va fi un haos, ea va rasturna totul. Inima nu are nimic in comun cu lucrurile practice, ea este mereu in vacanta. Ea poate iubi, si poate face acest lucru fara sa transforme iubirea in ura; ea nu este otravita de ura.

Fiecare este in cautarea iubirii, insa instrumentul prin intermediul caruia se realizeaza cautarea nu este potrivit; si de aici - esecul. Iar oamenii, vazind ca iubirea aduce cu ea numai ura, se inchid in ei insisi, zicind: "Iubirea este o prostie." Construiesc un zid solid pentru a se apara impotriva iubirii. Facind insa acest lucru, vor fi lipsiti de cele mai mari bucurii ale vietii, vor fi lipsiti de tot ceea ce este cu adevarat valoros.


Pentru a intelege iubirea, trebuie in primul rind sa fiti plini de iubire; numai atunci puteti intelege iubirea. Milioane de oameni sufera: ei doresc sa fie iubiti, insa nu stiu cum sa iubeasca. Iar iubirea nu poate exista ca un monolog; ea este un dialog, un dialog armonios. Nu ceea ce vi se ofera va multumeste; satisfactia provine din ceea ce daruiti voi celorlalti. Nu puteti fi multumiti daca sunteti cersetori, multumirea apare numai daca sunteti regi. Iar atunci cind daruiti iubire, deveniti un rege. Puteti darui atit de mult - este inepuizabil; cu cit daruiti mai mult, cu atat iubirea voastra devine mai rafinata, mai subtila, mai nuantata.
In momentul in care intelegeti ce este iubirea, in clipa in care experimentati iubirea, deveniti iubirea insasi. Atunci in voi nu mai exista nici dorinta de a fi iubiti, nici dorinta de a iubi; faptul de a iubi va deveni felul vostru firesc de a fi, la fel de natural ca si respiratia. Nu puteti face nimic altceva; veti fi - pur si simplu - plini de iubire. Daca iubirea voastra nu va gasi ecou, nu va simtiti raniti. Motivul este urmatorul: numai persoana care a devenit ea insasi iubirea, poate iubi. Puteti darui numai ceea ce aveti deja.S-ar putea chiar sa creada in mod sincer ca va iubesc. Insa, mai devreme sau mai tirziu, isi vor da seama ca este numai o pretentie, ca este numai un rol, o ipocrizie. Poate ca nu intentioneaza sa va insele, insa ce pot face aceste persoane ?

Voi cereti sa fiti iubiti, iar celalalt cere, la rindul lui, acelasi lucru. Fiecare presupune ca partenerul este obligat sa iubeasca, si fiecare incearca din rasputeri sa o faca. Aceasta este o idee fixa, insa o asemenea idee nu duce la nimic. Ambii parteneri vor descoperi acest lucru, si fiecare il va reprosa celuilalt, plingindu-se ca ceva nu este in regula. De la bun inceput ei sunt de fapt niste cersetori, iar miinile lor, intinse catre celalalt pentru a cere, pentru a ruga, raman goale.

Cei care au gasit sursa iubirii in ei insisi nu mai au nevoie sa fie iubiti; in ciuda acestui fapt, vor fi iubiti. Ei vor iubi pur si simplu pentru ca au prea multa iubire, la fel ca un nor care vrea sa-si reverse ploaia, ca o floare care vrea sa-si imprastie parfumul, fara dorinta de a primi ceva in schimb.

Rasplata iubirii este iubirea insasi si nu faptul de a primi iubire.

vineri, 27 ianuarie 2012

Există Dumnezeu? Dumnezeu există!




Anne Graham, intr-un interviu in emisiunea "Early Show", a fost intrebata de Jane Clayson, cu privire la atacurile din 11 septembrie 2001 si i s-a pus o intrebare la care multi ar fi dat raspunsuri nesatisfacatoare: "Cum a putut Bunul Dumnezeu sa lase sa se intimple asa ceva si sa priveasca atat de nepasator aceasta catastrofa de pe pamantul Americii?"

Anne Graham, dupa ce a meditat cateva clipe, a dat un raspuns magistral, a raspuns cu niste replici foarte logice, profunde si inspirate. A raspuns foarte calm si explicit, precizand urmatoarele: 
"Si eu mi-am pus deseori aceasta intrebare si mi-am gasit urmatoarele raspunsuri:
 Cred - nu cred, dar sunt profund convinsa - ca Dumnezeu a fost si ramane adanc intristat de aceasta, la fel ca si noi, numai ca noi, de ani de zile, Īi spunem si chiar Ii poruncim sa iasa din scolile noastre, din guvernul si din vietile noastre, ca ne descurcam si singuri, fara ajutorul Lui. 
Si, fiind El un adevarat gentleman, cred ca pur si simplu S-a dat, calm, la o parte...
Cum de mai indraznim noi oare sa-I cerem binecuvintarea, mila si protectia Sa, daca Ii cerem sa ne lase in pace? (Īn lumina recentelor evenimente, fiind vorba de atacuri teroriste, atacuri armate in scoli, etc.)

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

PRINTESA NAKAMARU si LEO ZAGAMI - despre NOUA ORDINE MONDIALA

Printesa Kaoru Nakamaru din Japonia dezvaluie lui Leo Zagami ceea ce stie despre necesitatea trezirii spirituale, despre planurile de injumatatire a populatiei planetei, despre embargoul asupra informatiilor legate de schimbarile planetare si interplanetare care se desfasoara acum, despre un milion de OZN care supravegheaza Terra si incearca sa ne ajute sa ne trezim. Acest interviu cu Printesa Kaoru Nakamaru din Japonia vorbeste despre necesitatea trezirii spirituale, despre monopolizarea mijloacelor de informare, despre dezinformarea oamenilor, despre ascunderea schimbarilor planetare si interplanetare (preferandu-se politizarea si manipularea prin culpabilizare: fiintele umane sunt vinovate de incalzirea globala).




http://youtu.be/bb0hA1A5N8A

http://youtu.be/NE6fcOjO1wM

http://youtu.be/Mp-hJXZ3J2s




  


Sunt prinţesa Kaoru Nakamaru, am călătorit în 186 de ţări şi am întâlnit majoritatea liderilor mondiali, inclusiv regi şi preşedinţi, persoane din familia Rothschild şi Rockefeller şi alţii. Apoi am aflat că ei sunt un guvern din umbră şi am publicat deja 40 de cărţi despre asta.
Motivul pentru care am putut publica aşa ceva este acela că am avut o experienţă spirituală în 1976 cum că viaţa este eternă şi, de asemenea, Creatorul, Dumnezeu este energia iubirii şi a luminii. O parte a acelei lumini şi energii pe care noi oamenii o avem drept conştiinţă… putem spune o minciună altuia, însă nu ne putem spunem spune nouă minciuni.

marți, 10 ianuarie 2012

Interviu: Dumitru Luca, batran oferindu-se cersind









Interviuri pe frecventa sufletului - Dumitru Luca, batran cersind (partea 1)


Interviuri pe frecventa sufletului - Dumitru Luca, batran cersind (partea 2)


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau
http://radiovoceasufletului.ro

Interviu cu Mos Craciun (audio)






Interviuri pe frecventa sufletului - Mos Craciun


Silent Night:
http://www.youtube.com/watch?v=q8Q-0WM3oGw&feature=related

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau:
http://radiovoceasufletului.ro